Οκτώβριος 30, 2016
Κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη και χωρίς... μίξερ!

Υλικά:

7 μπανάνες (κατά προτίμηση ώριμες)

1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας

1  1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κ.γ. αλάτι

1 αυγό

1/4 κούπα γάλα

1/2 κούπα βούτυρο 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μακρόστενο φορμάκι, απλώνουμε μία λαδόκολλα για να μην κολλήσει. Λιώνουμε 5 μπανάνες στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα βελουτέ μείγμα. 

 Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη καρύδας και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπωλ, αναμειγνύουμε, το γάλα, τις μπανάνες, το αυγό, το βούτυρο.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε καλά. 

Αδειάζουμε το μείγμα στο μακρόστενο φορμάκι μας και τοποθετούμε 1-2 μπανάνες ολόκληρες επάνω όπως στην φωτογραφία. 

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά και τσεκάρουμε με το μαχαίρι εάν χρειάζεται λίγο παραπάνω ψήσιμο. 

Καλή επιτυχία!