Απρίλιος 01, 2017
Βάψε τα αυγά του Πάσχα με μπαχαρικά & λαχανικά!

Για  κίτρινα αυγά:

1 πακετάκι κρόκο Κοζάνης σε ίνες ή 2κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη

2 φακελάκια κρόκο Κοζάνης σε σκόνη

2 κ.σ. ξύδι λευκό  

10  λευκά βρασμένα αυγά

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα αυγά σε μία κατσαρολίτσα και ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν με το Κρόκο και το ξύδι και παραμένουν για 10 ώρες.   Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαμβάκι και αλείφουμε τα αυγά μας για να γυαλίσουν.  

*Όσο περισσότερο παραμείνουν τα αυγά μέσα στο νερό τόσο πιο έντονο χρώμα θα έχουν. 

 

Για καφετί αυγά:

Φύλλα από 6 ξερά κρεμμύδια

2 κ.σ. ξύδι λευκό  

10 λευκά βρασμένα αυγά

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα φύλλα κρεμμυδιού για 20 λεπτά σε μία κατσαρόλα μέχρι να βγει το χρώμα τους. Μετά ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας και παραμένουν για 8 ώρες. Μετά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαμβάκι και αλείφουμε τα αυγά μας για να γυαλίσουν.

*Όσο περισσότερο παραμείνουν τα αυγά μέσα στο νερό τόσο πιο έντονο χρώμα θα έχουν. Εάν σουρώσετε το νερό από τα φύλλα κρεμμυδιού, τότε τα αυγά θα έχουν ομοιόμορφο χρώμα. Εάν όχι, τότε το χρώμα τους θα κάνει νερά. 

Για μπλε αυγά:

Μισό κόκκινο λάχανο (μικρό)

2 κ.σ. ξύδι λευκό  

10 λευκά βρασμένα αυγά

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κόκκινο λάχανο για 20 λεπτά μεχρι να βγει το χρώμα του. Μετά ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας και πραμένουν για  8 ώρες. Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαμβάκι και αλείφουμε τα αυγά μας για να γυαλίσουν.

*Όσο περισσότερο παραμείνουν τα αυγά μέσα στο νερό τόσο πιο έντονο χρώμα θα έχουν. Εάν σουρώσετε το νερό από το λάχανο, τότε τα αυγά θα έχουν ομοιόμορφο χρώμα. Εάν όχι, τότε το χρώμα τους θα κάνει νερά. 

 

Για  χρώμα απαλό ροζ:

6 βολβοί παντζαριού κομμένοι σε 3-4 κομμάτια

2 κ.σ. ξύδι λευκό

10 λευκά βρασμένα αυγά. 

Βράζουμε τα παντζάρια για 20 λεπτά μέχρι να βγει το χρώμα τους. Μετά ρίχνουμε μέσα τα αυγά με ξύδι και παραμένουν για 8 ώρες. Εν συνεχεία, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαμβάκι και αλείφουμε τα αυγά μας για να γυαλίσουν.

*Όσο περισσότερο παραμείνουν τα αυγά μέσα στο νερό τόσο πιο έντονο χρώμα θα έχουν. Εάν σουρώσετε το νερό από τα παντζάρια, τότε τα αυγά θα έχουν ομοιόμορφο χρώμα. Εάν όχι, τότε το χρώμα τους θα κάνει νερά. 

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!