Ιούλιος 13, 2016
Τα σνακ της παραλίας!

Έχεις ετοιμάσει τα πάντα για το μπάνιο στην θαλασσα, πετσέτες ψάθες, ομπρέλα, αντιλιακά, μαγιώ, καπέλα, θερμός, αλλά μήπως σου διαφεύγει κάτι; Το φαγητό που θα πάρεις μαζί, γιατί η θάλασσα ανοίγει την όρεξη και το τελευταίο που θες είναι η  εξόρμηση ... στην καντίνα!

Τα κιλά που «τρομάξες» να χάσεις λίγο πριν το καλοκαίρι για να βγεις στην παραλία με όμορφη και αδυνατισμένη σιλουέτα, συνήθως τα παίρνεις πάλι  εύκολα όταν πας για μπάνιο στην θάλασσα. Από την μία η καντίνα της παραλίας και από την άλλη το beach bar σε φορτώνουν με παχυντικές και πολύ λιπαρές τροφές που σαν αποτέλεσμα έχουν να βαρύνουν το στομάχι και ... το σώμα σου.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θέλουμε να τρώμε ελαφριά αλλά και να μην πληρώσουμε ‘χρυσό’ ένα μπάνιο στην θάλασσα. Ετοίμασε από το σπίτι λοιπόν τροφές που θα διατηρήσουν τα κιλά σου. Διάβασε παρακάτω μερικές ιδέες:

  1. Φρούτα: Η ελληνική γη είναι άφθονη από αυτά, καρπούζι, πεπόνι, σταφύλια, βανίλιες, μπανάνες, φράουλες.
  2. Μπάρες δημητριακών, σπόρων και υπερτροφών: είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο να τις φτιάξεις στο σπίτι με υλικά που θα διαλέξεις εσύ.
  3. Ξηρούς καρπούς: Μία χούφτα από ανάλατους και ωμούς από αυτούς, θα σου δώσει ενέργεια και θα σε χορτάσει γρήγορα χωρίς να σε βαρύνουν.
  4. Αποξηραμένα φρούτα: βερίκοκα, δαμάσκηνα, παπάγια, χουρμάδες, ανανάς.
  5. Σαλάτες: εκεί αν έχεις πολλές επιλογές, αγγουροτομάτα ή ζυμαρικών με τόνο που τρώγεται πολύ ευχάριστα κρύα.

Καλό καλοκαίρι!