Ιούνιος 28, 2016
Τα βασικότερα μπαχαρικά που πρέπει να έχει κάθε κουζίνα

Εάν τώρα αρχίζεις να στήνεις την κουζίνα σου και τώρα αρχίζεις να μαθαίνεις να μαγειρεύεις, για σένα έχουμε φτιάξει μία λίστα με τα βασικότερα μυρωδικά που πρέπει να έχεις στο σπίτι για να κάνεις ακόμη και το πιο απλό φαγητό να απογειωθεί γευστικά.

Καταρχήν είναι πολύ βασικό να αγοράσεις τα μπαχαρικά  και τα μυρωδικά σου από ένα εξειδικευμένο κατάστημα, όχι για κανένα περίεργο λόγο. Απλά εκεί τα είδη αυτά αγοράζονται πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνουν να χάσουν την γεύση τους και το άρωμά τους. Εκεί συνεχώς ανανεώνονται. Αρχίζουμε λοιπόν:

1. Πιπέρι. Προτίμησε το πολυπιπέρι, ένα μείγμα από όλα τα πιπέρια, κόκκινα, πράσινα, μαύρα, άσπρα. Να το προτιμάς να τα αγοράζεις ολόκληρα και όχι τριμμένα. Το έτοιμο τριμμένο πιπέρι που πωλείται σε συσκευασμένα σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ, δεν ξέρεις πότε έχει τριφτεί και έτσι όταν θα το αγοράσεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σε απογητεύσει η γεύση του. Θα έχει χάσει το χρώμα και την μυρωδιά του.

2. Μπαχάρι: Ταιριάζει σε όλα τα κοκκινιστά, σε ψητά της κατσαρόλας, σε μαρινάδες και σε σούπες. Το άρωμά του θυμίζει το πιπέρι, την κανέλα το γαρύφαλο και το  μοσχοκάρυδο μαζί!

3. Κύμινο: Ταιριάζει σε κοτόπουλο, σουτζουκάκια, συκώτι, μπιφτέκια, σε σάλτες και πατάτες

4. Μοσχοκάρυδο: Απαραίτητο για τον κιμά του παστίτσιου  και σε κοκκινιστά. Έχει πολύ έντονο άρωμα και γιαυτό πρέπει να χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες.

5. Κόλιανδρος: Αρωματίζει κεφτέδες και τις φακές. Δίνει ωραία γεύση στα κρεατικά, στα αλλαντικά, στα λαχανικά, στις πουτίγκες, στα μπισκότα.

6, Μπούκοβο καυτερό ή γλυκό: Είναι τα κομματάκια και τα σποράκια της καυτερής ή της γλυκιάς πιπεριάς. Για τα φασόλια, τους γίγαντες αλλά και σε όλα τα κρεατικά.

7. Δεντρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι: Ταιριάζει στις μπριζόλεςκαι σχεδόν όλα τα κρεατικά σου. Σου προτείνουμε να τα ανακατέψεις και να τα βάλεις σε ένα βαζάκι και έτσι θα έχεις το δικό σου μείγμα κρεατικών!

8. Γαρύφαλο: Χρησιμοποιείται σε ανατολίτικα φαγητά και γλυκά. Είναι ιδιαίτερα αρωματικό και ελαφρώς καυτερό. Μπαίνει σε πίτες, τάρτες, γλυκά, σιροπιαστά, χοιρινό, σε σούπες, σε τσάι. 

9. Κάρρυ καυτερό ή καπνιστό: Αν σου αρέσουν τα πιο «έθνικ» φαγητά προσθεσέ το παντού.

10. Αλάτι: Προτίμησε τον «ανθό της Θάλασσας». Είναι από τα "νόστιμα" αλάτια και επιπλέον έχει υποστεί μικρή επεξεργασία. 

 

Καλά μαγειρέματα!