Ιούνιος 28, 2016
Πως θα προστατέψω τα ρούχα και τα χαλιά μου από το σκόρο;

Πόσες φορές δεν έχετε δει μικρές τρυπίτσες στα ρούχα σας όταν τα βγάζετε από τον αποθηκευτικό τους χώρο που τα φύλατε το χειμώνα ή το καλοκαίρι! Το ξέρετε πως αυτός που ευθύνεται για την ζημιά των αγαπημένων σας ρούχων είναι ο μικρός και ανεπιθύμητος ... σκόρος. Όμως δεν βάζετε χημικά σκευάσματα για να τον απομακρύνετε, γιατί ακούγεται ότι προκαλούν αλλεργίες και άλλες επικίνδυνες παθήσεις για την υγεία σας ιδίως αν έχετε μικρά παιδιά.

Κι όμως υπάρχει τρόπος για να αποθηκεύσετε τα ρούχα  και τα χαλιά σας στο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιήσετε  ναφθαλίνη.

Η αγαπημένη μας λεβάντα όχι μόνο θα τα προστατέψει από το σκόρο αλλά και θα κάνει τα συρτάρια και τα ντουλάπια σας να μοσχομυρίσουν! Αυτό το μικρό μωβ λουλουδάκι ως γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες, πιστεύεται ότι κρατά μακριά τα ζωϋφια που καταστρέφουν τα ρούχα μας.

Επίσης, τo γαρύφαλο, o βασιλικός και ο κέδρος δεν χρησιμοποιούνται  μόνο στο φαγητά και στα γλυκά μας αλλά θεωρούνται  πολύ αποτελεσματικά αντισκωριακά.

Είναι πανεύκολο να φτιάξετε μόνοι σας σακουλάκια από τούλι με πυκνή ύφανση ή υφασμάτινα πουγκάκια και τοποθετείστε μέσα την λεβάντα ή το γαρύφαλο ή το κέδρο και στάξτε μία σταγόνα από το αιθέριο έλαιό τους.

Οι τρόποι που σας αναφέρουμε είναι  πολύ οικονομικοί, μυρωδάτοι και κυρίως αποτελεσματικοί!

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα  μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.