Ιούνιος 24, 2016
Πως αποθηκεύω τα μπαχαρικά μου; Πως θα κρατήσουν το χρώμα και την γεύση τους περισσότερο καιρό;

Πολλοί από εσάς μας ρωτάτε πως μπορούν τα μπαχαρικά να διατηρηθούν φρέσκα και αναλλοίωτα για περισσότερο χρόνο. Παρακάτω, θα διαβάστε απλές συμβουλές για να έχετε πάντα γευστικά και μυρωδάτα μπαχαρικά στην κουζίνα σας.

  • Τα μπαχαρικά, για να συντηρηθούν σωστα είναι σημαντικό να τα φυλάγονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Όταν έρχονται σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες αφενώς χάνουν γρήγορα την γεύση και το χρώμα τους και αφετέρου κινδυνεύουν να αναπτύξουν μικροοργανισμούς (ζωύφια).
  • Πρέπει να τα κρατάτε σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς για να μην χάσουν το άρωμά τους αλλα και να μην επηρεαστούν από τις μυρωδιές των υπολοίπων τροφίμων.
  • Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα μπαχαρικά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα κατά την διαρκεια του καλοκαιριού, γιαυτό πρέπει να αποθηκεύονται απαραίτητα στο ψυγείο.
  • Πρέπει να έχετε υπ’όψιν σας ότι πρέπει να καταναλώνετε σύντομα τα μπαχαρικά σε σκόνη, διότι έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα ολόκληρα.
  • Αποφύγετε να τα αποθηκεύετε σε ράφια κοντά στον απορροφητήρα. Οι υδρατμοί θα τα αλλοιώσουν.
  • Είναι σημαντικό να έχετε καθημερινή οπτική επαφή με τα μπαχαρικά και τα βότανα. Π.χ. βάλτε τα σε ένα καλάθι ή σε ένα δισκο στο πάγκο της κουζίνας σας και τοποθετήστε ετικέτες με το όνομά τους στα βαζάκια τους. Έτσι δεν θα τα ξεχνάτε ποτέ να τα χρησιμοποειτε και δεν κινδυνεύουν να μείνουν ξεχασμένα στο βάθος του ντουλαπιού τροφίμων σας με αποτέλεσμα να χάσουν γεύση, χρώμα και άρωμα.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα  μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.